2018. május 13., vasárnap

Tonhalas wrap


-->


Hozzávalók 2 személyre a tortillához: 

  • 15 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 10 dkg fehér liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

A töltelékhez: 

  • 1 tonhalkonzerv saját levében (15 dkg)
  • 8 salátalevél
  • 3 főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 lilahagyma

A joghurt szószhoz: 

  • 5 dkg natúr joghurt
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál mustár
  • 0,5 teáskanál méz
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • A tortillához valókat összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, és egyenként nagyon vékony kör alakúra nyújtjuk. Száraz sepenyőben megsütjük mindkét oldalát, akkor jó, ha a felületén kis fekete pöttyök kezdenek megjelenni. 
  • A szószhoz valókat kikavarjuk. 
  • Összeállítás: a tortilla lapot egy sütőpapírra helyezzük. Megkenjük joghurttal, a közepére helyezzük egymásra a megmosott salátát. Erre rétegezzük a karikára vágott tojást, a szeletekre vágott hagymát, majd a tonhalat. 
  • Végül kirakjuk petrezselyemzölldel, és a papír segítségével szorosan felcsavarjuk. Középen kettévágjuk tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések: