2018. május 11., péntek

Szénhidrátcsökkentett házizsemle


-->


Hozzávalók 8 zsemléhez: 

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg útifűmaghéj (még jobb, ha 2-3 evőkanál bambuszrost lisztet is adunk hozzá)
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1,5 teáskanál só
  • 3,5 dl víz
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna

Elkészítése: 

  • Egy tálban kikavarjuk az egész tojásokat, a vizet, a citromlevet, meg a sót. Ezután a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összekavarjuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A tészta ezalatt szépen összeáll. 
  • 8 egyenlő részre osztjuk, és egyenként zsemléket gömbölyítünk a tésztából (ha szükséges, lisztezzük a tésztát formázáskor, hogy ne ragadjon).  
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Megj: A zabpehelyliszt egy magas fehárjetartalmú lisztféle, melynek méltó helye van úgy az egészséges tápláélkozásban, mint a különféle diétákban. Ebben a receptben a szénhidrát rosttal (útifűmaghéj, bambuszrost) van csökkentve, ezáltal azok is fogyaszthatnak kenyeret, akik esetleg eddig kerülték.
Tipp: Zacskóban a zsemléket le is fagyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: