2018. május 9., szerda

Csokimousse






Ez egy nagyon kifinomult, krémes, selymes, nagyon csokis kanalaznivaló, ajánlom mindenkinek aki igazi kényeztetésre vágyik!

Hozzávalók 6 személyre: 

  • 12,5 dkg jó minőségű étcsokoládé (min 50 %-os kakaótartalmú), 
  • 5 dkg cukor  (cukor helyett eritrit)
  • 3 dkg vaj
  • 4 tojás

Elkészítése: 

  • Egy edényben kevés vizet forralunk. Egy másik edényt a tetejére helyezünk, és ebben a vajat az apróra tördelt csokoládéval felolvasztjuk folytonosan kavargatva. Közben belekavarjuk a cukrot is, hogy fel tudjon olvadni. 
  • Egy kissé hűlni hagyjuk, majd belekavarjuk a tojássárgáját. 
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először egy-két kanállal a csokikrémhez kavarunk, majd egy fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a maradék habot, vigyázva, hogy ne törjön össze. 
  • Kis desszertes tálkákba adagoljuk, és dermedésig hűtőszekrénybe helyezzük. Mentával, vagy citromfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: