2018. március 4., vasárnap

Mazsolás rizzsel töltött grillcsirke


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 konyhakész grillcsirke (1,5-2 kg)
  • 4 sárgarépa
  • 4 szárzeller
  • 2 dl száraz fehérbor
  • só, őrölt bors

A töltelékhez: 

  • 10 dkg rizs
  • 3 dkg mazsola (aszalt vörösáfonyát használtam)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • kevés gyömbérpor
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Először a rizset 3 dl vízben megfőzzük. Amikor a víz lefőtt róla, belekavarjuk a mazsolát. 
  • Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, illetve a kurkumát, meg a gyömbért. A fűszeres hagymás alaphoz adjuk a mazsolás rizset, sóval, és borssal ízesítjük, majd a tojással összekavarjuk. 
  • A csirkét jól megmossuk, átnézzük, és az esetleges nemkívánatos részeket eltávolítjuk róla. Egy tepsibe ültetjük, melyben kényelmesen elfér, és mindenhol alaposan megsózzuk és borsozzuk. A belsejébe töltjük a rizses tölteléket, majd szorosan összekötjük. 
  • A sárgarépát meghámozzuk, a zellerrel együtt hasábokra vágjuk, és a csirke mellé szórjuk. Felöntjük fehérborral, alufóliával letakarjuk, majd 180 fokos sütőben kb 45-50 percig sütjük. Ekkor a fóliát eltávolítjuk, és további 15-20 percig sütjük 220 fokon, amíg szépen megpirul. 
  • Miután elkészült, 10 percig állni hagyjuk, ezután a riszet a belsejéből kiszedjük, és a zöldségekkel együtt a hús mellé köretként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: