2018. január 5., péntek

Banános túrógolyó


Ezt a finomságot a lányom készítette, Alexa, én pedig a segéd voltam. Néha kedvet kap, hogy kotyvasszon, de elfogyasztani is szereti :) Már egész ügyesen boldogul a konyhában, így 12 évesen.
Az ötlet a túrórudiból indult, ő pedig kitalálta hogy banános legyen. Hát ajánlom, mert nagyon finom!
Egészséges változatban készült.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 kisebb banán
  • 7 evőkanál por eritrit (vagy 6 evőkanál porcukor)
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 tasak zselatin (10 g)
  • 0,5 citrom leve

A bevonáshoz: 

  • 25 dkg étcsokoládé (50 %-os kakaótartalmú)
  • 4 evőkanál olaj (kókuszolajat szoktam használni)

Elkészítése: 

  • Egy botturmix segítségével összeturmixoljuk a túrót, a banánt, a por eritritet, meg a citromlevet. 
  • Egy kis edénykében összekavarjuk a joghurtot, meg a zseltinport, és nagyon alacsony tűzön, folytonosan kavargatva, felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon. Nem szabad a zselatint felforralni! Ezután a túrókrémhez kavarjuk, és a masszát 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • A csokoládét darabokra tördeljük, majd egy kis tálkában, az olajjal együtt mikrózni kezdjük. Közben kivesszük, és megkavargatjuk, hogy a csokoládé ne forrósodjon. Addig ismételjük, amíg a csokoládé, meg az olaj szépen összeolvad. 
  • A megdermedt túrómasszából nedves kézzel tetszőleges méretű golyókat formázunk, majd villára szúrjuk, és megmártjuk csokoládéban. 
  • Egy tálra szedjük dermedni, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések: