2017. október 26., csütörtök

Darált húsos kenyérlángos



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg kenyérliszt
  • 1 kisebb főtt, áttört burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tasak szárított élesztő (7 g)
  • 1-5-2 dl langyos víz


A feltéthez: 

  • 50 dkg darált hús
  • 7 dkg aszalt datolya
  • 2,5 dl joghurt
  • 2 csilipaprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál olaj
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors


-->
Elkészítése: 

  • A tésztához a hozzávalókat gyors, határozott mozdulatokkal összegyúrjuk, a vizet óvatosan adagoljuk, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Miután alaposan megdagasztottuk (a dagasztást végezheti gép is), langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. 
  • Közben a feltéthez egy serpenyőben olajat hevítünk. Megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a köményt, a curryt, illetve az oregánót. 2 percig pirítjuk kavargatva, ezután hozzáadjuk a húst, meg az apróra vágott datolyát. Kavargatva lepirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, és 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és hűlni hagyjuk. 
  • A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, és kézzel óválisra nyomkodjuk. Mindenikre eloszlatjuk a húsos ragut, kirakjuk petrezselyemzöddel, meglocsoljuk joghurttal, és megszórjuk apróra vágott csilivel. 
  • 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: