2017. szeptember 14., csütörtök

Csokis császármorzsa mogyorószósszal, vaníliafagyival



Egy jó reggeli ötlet, nálunk mindenki nagyon szereti a császármorzsát. Nem sok idő az elkészítése, akár kora reggel is nekiállhatunk, így iskola előtt a gyerekeknek kész a finom reggeli.

Hozzávalók 4 személyre:


  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1,8 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
  • 2 dkg kakaópor
  • csipetnyi só
A szószhoz és a tálaláshoz:

  • 30 dkg tejcsokoládé apróra törve
  • 5 dkg mogyoróvaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl vaníliafagylalt
  • kevés pörkölt dió vagy mogyoró
  • porcukor

Elkészítése:

  • A császármorzsához a tojássárgáját kikavarjuk cukorral, meg tejjel, majd hozzáadjuk a kakaóval elvegyített lisztet. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk.
  • Egy serpenyőben 2 dkg vajat forrósítunk, a masszát beleöntjük, és 3-4 percig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Ekkor megszórjuk a csokoládé felével, megfordítjuk, majd 1-2 percig sütjük.
  • Két fakanál segítségével darabokra tépkedjük, addig amíg morzsás lesz. Eközben a morzsa minden oldala megsült. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  • Egy kisebbe edényben összemelegítjük a mogyoróvajat tejjel, meg tejszínnel.
  • A császármorzsát a szósszal meglocsolva, dióval, a maradék csokival megszórva, és fagylalttal tálaljuk. Porcukorral megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: