2017. szeptember 12., kedd

Cordon bleu brokkolis krumplipürével


Ezt az ételt az erdei házikónknál fogyasztottuk egyik alkalommal, amikor kint voltunk. Nagyon szeretünk ott lenni, idén nyáron több napot is az erdőn töltöttünk, ahol csend van, friss, oxigéndús levegő, és mi, magunk. Ott van idő mindenre, de főleg egymásra.
A magam számára ezt az ételt diétásan késztettem, szénhidrátszegény lisztben paníroztam a húst, kókuszzsírban sütöttem, illetve köretként csak sajtos brokkolit fogyasztottam.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 szelet sertéshús
  • 8 dkg sajt (sárga cheddar-t használtam) 
  • 4 szelet sonk
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál őrölt dió
  • 6-8 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors

A krumplipüréhez: 

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg brokkoli
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • csipetnyi őrölt szerecsendió


-->
Elkészítése: 

  • A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágva főni tesszük. A főzés vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, és együtt készre főzzük. Néhény kisebb brokkoli darabot félreteszünk, a többit tejjel, apróra vágott petrezselyemzöddel, illetve sóval és borssal krémesre kavarjuk. Csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. 
  • A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát sóval és borssal megszórjuk, majd minden szeletre sajtot és sonkát fektetünk. Szorosan felcsavarjuk, és először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. 
  • A tekercseket forró olajon minden oldalán pirosra sütjük. 
  • Tálaláskor a húst megvágjuk, és brokkolis krumplipürével tálaljuk. Mustárt kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: