2017. július 12., szerda

Sült paprika-paradicsom leves sajtcsipsszel



Hozzávalók: 

  • 1 kg paradicsom
  • 30 dkg piros paprika
  • 1 szárzeller
  • 1 zöldhagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál xilit vagy eritrit
  • 1 evőkanál kókuszzsír 
  • só, őrölt bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 12 dkg gouda sajt


Elkészítése: 

  • A zöldségeket megmossuk, a paprikát négyfelé vágjuk, a közepét kivágjuk. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk a paradicsommal együtt, és 220 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (amíg a felületén fekete pöttíök jelennek meg). Ezután tálba szedjük, megsózzuk, és lefedve néhány percig állni hagyjuk, majd meghámozzuk. 
  • Egy fazékban kókuszzsíron megpirítjuk a karikára vágott hagymát, illetve szárzellert. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, meg az apróra vágott fokhagymát. 1-2 percig kavargatva pároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. 5 percig főzzük, ezután a zöldfűszerekkel együtt összeturmixoljuk. Sóval, borssal, és ízlés szerint xilittel ízesítjük. 
  • A sajtot lereszeljük, és alufóliával bélelt tepsire kisebb halmokat helyezünk, egymástól kissé távolabb. 220 fokos sütőben néhány perc alatt aranyszínűre sütjük, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. 
  • A levest a sajtropogóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: