2017. június 1., csütörtök

Grillezett fehérkaraj, paprika chutney, és csiliszósz



Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet fehérkaraj
  • 1 marék rukkola saláta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 teáskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors
A paparika chutney-hoz:

  • 3 piros színű paprika (kápia)
  • 1 lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2,5 dl balzsamecet
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg cukor
  • 1 babérlevél
A csiliszószhoz:

  • 20 dkg piros csilipaprika
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 3,70 dl balzsamecet
  • 2 evőkanél cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:

  • A chutney-hoz egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, meg a kockára vágott paprikát, és 6-8 percig, néha megkavarva, pároljuk. Hozzáadjuk az ecetet, a bort, a babérlevelet, 2 teáskanál sót, meg a cukrot, majd lassú tüzön, 25-30 percig főzzük, amíg sűrű lesz.
  • A csiliszószhoz a csilit megmossuk, a fokhagymákat pedig középen kettévágjuk, keresztben. Egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük, olajjal meglocsoljuk, és 25-30 percig sütjük. Amikor a csili kihűlt, kettévágjuk, a magjait kiszedjük, a fokhagyma cikkeket pedig kinyomkodjuk. Összeturmixoljuk a paprikát, a fokhagymát, meg az apróra vágott hagymát. Ecettel, és 1 evőkanél sóval egy edényben 8-10 percig főzzük, majd a cukrot hozzáadjuk, és összeforraljuk.
  • A húst megmossuk, szárazra töröljük, és mindkét felét sóval, borssal és paprikával beszórjuk.
  • Grill serpenyőben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát megsütjük.
  • Csiliszósszal, paprika chutney-val tálaljuk, rukkolával megszórva.

Nincsenek megjegyzések: