2017. június 14., szerda

Diómorzsában sült hal spenótos-borsós rizzsel



Fagyasztott halfilét ritkán vásárolok, mert én halban a frisset szeretem. De ebben a formában nagyon finom tud lenni egy jól megválasztott halfilé, mert ez a fűszeres-ropogós kéreg, melyben sült, fennségessé varázsolja.


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 pangasius halfilé
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg dió darabokra törve
  • 4 marék petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 1 cikk fokhagyma
  • 4 teáskanál mustár
  • só, őrölt bors

A körethez: 

  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg zöldborsó
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • A diómorzsához a fűszereket apróra vágjuk, majd egy tálban kikavarjuk 8 dkg vajjal, dióval, reszelt sajttal, zsemlemorzsával, illetve sóval és borssal. 
  • Egy tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenjük, beletesszük a halfiléket, és megkenjük mustárral. Sózzuk, borsozzuk, diómorzsával beterítjük, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Közben a rizset, meg a zöldborsót a szokásos módon megfőzzük, a spenótot pedig megmossuk, és apróra vágjuk. Egy edényben összekavarjuk a rizset, a borsót, meg a spenótot a maradék vajjal, és összemelegítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és a hal mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: