2017. április 13., csütörtök

Édesburgonya tortilla



Sokféle tortilla lapot próbáltam már készíteni, olyanokat, melyek egészséges hozzávalókból készülnek. Ehhez a fajtához édesburgonyát használtam, kiváltva ezzel a lisztet, és nagyon jól sikerült. Jó az állaga, és az íze is, a töltelék pedig viszonylag egyszerű. Hamar elkészül, és nagyon laktató. Szerettük.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 édesburgonya (kb 10 dkg)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj


A töltelékhez: 

  • 25 dkg bacon szalonna
  • 3 főtt tojás
  • 2 marék rukkola saláta
  • 2 paradicsom


A joghurt mártáshoz: 

  • 20 dkg sűrű natúr joghurt
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • Az édesburgonyát megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. A héját lehámozzuk, villával összetörjük, és hűlni hagyjuk. 
  • Ezután tojással, liszttel, olajjal és pici sóval összegyúrjuk. Lisztezett felületen, négy papírvékony kerek lapot nyújtunk a tésztából. 
  • Száraz, forró serpenyőben kisütjük a lapokat (akkor jó, ha a felületén fekete pöttyök jelennek meg). 
  • A szalonnát apróra vágva ropogósra sütjük, a tojásokat, meg a paradicosmot cikkekre vágjuk. A mártáshoz valókat összekavarjuk. 
  • A tortilla lapokat megkenjük kevés joghurttal, kirakjuk tojásszeletekkel, paradicsommal, szalonnával, illetve rukkola salátával. Feltekerjük, és mellé joghurtos mártást kínálunk.
Tipp: Zsázsával megszórva tovább gazdagíthatjuk az ételt.
  

Nincsenek megjegyzések: