2017. január 13., péntek

Csirkés-brokkolis pita




Hozzávalók 4 személyre:

A pitakenyérhez:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg fehérliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 0,5 evőkanál só
  • 1 teáskanál méz
  • 1 tasak szárított élesztő
  • kb 1,50 dl langyos víz
A töltelékhez:

  • 45 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg brokkoli
  • 5 dkg kéksajt
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál mascarpone krémsajt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál kókuszzsír (olívaolaj) a sütéshez
  • só, őrölt bors
  • 2 lilahagyma a tálaláshoz
Elkészítése:

  • A pitához először az élesztőt langyos vízzel cukorral elkeverjük, és meleg helyre téve felfuttatjuk (kb 10 perc). Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk (végezheti dagasztógép is). Letakarva, meleg helyen a tésztát a duplájára kelesztjük.
  • Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk, és kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pitákat, és további 15 percig kelesztjük. Végül 180 fokos sütőben megsütjük, 15-20 perc alatt. Eközben a piták felemelkednek, a belsejük pedig üres marad.
  • A töltlelékhez a brokkolit enyhén sós vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, és rögtön jéghideg vízzel teli tálba helyezzük.
  • Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és megpirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a tejet, a morzsolt kéksajtot, a parmezánt, a krémsajtot, a mustárt, meg az oregánót, éa alaposan összekavarjuk. Sóval, borssal megszórjuk, hozzáadjuk a brokkolit, és 1 percig együtt forraljuk.
  • A pitákat kettávágjuk, de az alját zárva hagyjuk. Megtöltjük a töltelékkel, meg a szeletekre vágott lilahagymával.
Tipp: Ha becsomagoljuk, és magunkkal visszük, akkor tízoraira is egy finom és tápláló ételt fogyaszthatunk.

Nincsenek megjegyzések: