2016. szeptember 20., kedd

Fűszerolajas sült padlizsánsaláta répás csicseriborsókrémmel



Hozzávalók 4 személyre: 
  • 2 padlizsán
  • 50 dkg sárgarépa
  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 15 dkg fetasajt
  • 12 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál citormlé
  • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors
  • csípős paprikakrém a tálaláshoz


Elkészítése: 
  • A répát megmossuk, mindeniket félbevágjuk, a vastagabbakat négybe. Egy edényben 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. 
  • Egy tálikóban összekavarjuk a petrezselyemzöldet 8 evőkanál olajjal, kevés sóval, és félretesszük. 
  • A padlizsánt megmossuk, hosszában szeletekre vágjuk, megkenjük a maradék 4 evőkanál olajjal, borssal megszórjuk, majd serpenyőben, mindkét oldalán megsütjük. 
  • A csicseriborsót szűrőn átmossuk, lecsöpögtetjük, majd a répával, ízlés szerint citromlével, fűszerpaprikával, meg a fokhagymával összeturmixoljuk. 
  • Megsózzuk, ezután tányérra szedjük, a tetejére sült padlizsánt, szeletekre vágott fetasajtot, illetve egy kevés paprikakrémet helyezünk. Fűszerolajjal meglocsoljuk, és őrölt borssal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: