2016. augusztus 13., szombat

Pisztráng saláta


Gyakran fogyasztunk pisztrángot, az elkészítését pedig nem szoktam túlbonyolítani, mert a friss pisztráng van annyira finom, hogy teljesen egyszerűen elkészítve is megállja a helyét.
Ezúttal salátába került, ami több egy salátánál, hiszen egy gyors, finom, és egészséges ebédnek is simán megfelel.


Hozzávalók:

  • 2 kisebb teszőleges saláta
  • fél kisebb fej lilakáposzta
  • 1 sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 sült pisztráng
  • 1 citrom
  • 2 marék petrezselyemzöld
  • 2 marék mentalevél
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1,5 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • olívaolaj
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A káposztát megmossuk, három cikkre vágjuk, reszelt citromhéjjal megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, majd 200 fokos sütőben, 15-20 percig sütjük. Sózzuk és borsozzuk.
  • Az öntetehez összekavarunk 4 evőkanál olajat, balzsamecetet, mustárt, reszelt fokhagymát, sót, borsot.
  • Megmossuk a salátát, darabokra tépkedjük, a répát meghámozzuk, és zöldséghámozóval vékonyra szeljük. A fűszereket szintén megmossuk, darabokra tépjük, majd a zöldségekkel együtt egy nagy tálban az öntettel összeforgatjuk.
  • Egy serpenyőben, forró olajon ropogósra sütjük a karikára vágott hagymát.
  • A halat tetszőleges darabokra szedjük, majd a hagymával együtt a salátára helyezzük. Citromlével, őrölt borssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: