2015. május 5., kedd

Grillezett paprika fetával


A minap grilleztünk, így többféle ételt is előkészítettem sütni. A sütőgető a kedves párom volt, és ami a legjobb, hogy kedves emberekkel együtt fogyasztottuk el.
Egyik ételünk ez a nagyon-nagyon finom grillezett paprika volt, mennyei kiegészítője bármilyen sült húsnak, de akárhogy is, ennek az ételnek kötelezően ott kell lennie egy grillpartin :)

Hozzávalók:

  • 2 piros paprika
  • 2 sárga paprika
  • 2 hegyes zöldpaprika
  • 10 dkg fetasajt
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1,5 evőkanál vörösbor ecet

Elkészítése:

  • A grillsütőt előkészítjük, tüzet gyújtunk.
  • A piros és a sárga paprikát negyedekbe, a hegyes paprikát félbevágjuk. A magházat kiszedjük, majd egy tálban összekavarjuk az olaj felével, és megsózzuk.
  • Összekavarjuk a maradék olajat az ecettel, meg az apróra vágott fokhagymával.
  • Grillrácson megsütjük a paprikát (8-10 perc), közben forgatjuk. Amikor megsült, a nagyobb fekete részeket lehámozzuk, majd egy tálban összekavarjuk a fokhagymás olajjal.
  • A sajtot a tetejére morzsoljuk, hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: