2013. január 18., péntek

Brokkolis túrókrém



Brokkolikrémlevest főztem, a brokkoli viszont túl soknak bizonyult, ezért egy részéből kencét készítettem. Szeretem az ilyen kenegetős dolgokat, mert kevés alapanyagból gyorsan elkészíthető, és ha jól választjuk meg a hozzávalókat, akkor igazán tápláló és egészséges tud lenni.
Lenmaglisztet csupán a magasabb tápérték fejében adtam hozzá, ezzel fokozva az étel rost- és vitamintartalmát. Ennek hiányában lenmagot, esetleg más olajos magot is használhatunk, de el is hagyhatjuk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 2 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál lenmagliszt (opcionális)
  • 1 kisebb cikk fokhagyma
  • fél teáskanál zúzott koriandermag
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A brokkoli megmossuk, rózsáira szedjük, majd forró vízben főni tesszük. Forrástól számítva maximum 2 percig főzzük, hogy szép zöld maradjon, és roppanós.
  • Közben a túrót kikavarjuk a hozzávalókkal, majd a lecsöpögtetett brokkolival összeturmixoljuk.
  • Teljes kiörlésű kenyérre, pirítósra kenve fogyasztjuk.
  • Nyári paradicsommal különösen finom.

1 megjegyzés:

Adél írta...

Ezt nagyon szeretném :)