2012. október 28., vasárnap

Mogyorós rudak



Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom édesség. A kekszes massza sokféleképpen variálható, most épp erdei mogyoró volt kéznél, így azt vettem alapul. Az erdei mogyoró szerintem végtelenül finom tud lenni süteményekben. Főleg aki szereti a nugátos ízt.

Hozzávalók:

  • 35 dkg háztartási keksz 
  • 20 dkg erdei mogyoró 
  • 20 dkg puha vaj 
  • 15 dkg cukor 
  • 2 púpos evőkanál kakaópor 
  • 1-2 evőkanál mogyorólikőr vagy 1 teáskanál mogyoró aroma 
  • fél narancs reszelt héja 
  • annyi tej, amennyitől a massza összeáll 
  • a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj
Elkészítése:
  • A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, és ledaráljuk. 
  • A kekszet szintén ledaráljuk, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 
  • A masszát egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére kenjük a vajjal felolvasztott csokoládét, és dermedésig hűtőszekrénybe tesszük. 
  • Ezután éles késsel szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: