2012. július 31., kedd

Nyers almaleves


Ez egy nagyon kellemes, üdítő leves, ráadásul az értékes vitaminok, enzimek biztosan nem bomlottak le a főzés során, mivel nyersen készítettem el.
Gyermekeim imádták, s lányom ráadásul most megszerette a mandulát!
Fiacskám pedig -merthogy ő is szereti az extravagáns dolgokat, mint az anyja- majonézes padlizsánkrémmel fogyasztotta :))
Nem mondom, merész a gyermek.

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 2-3 evőkanál nádcukor (az alma édességétől függően)
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés citromlé
  • csipet só
  • a tálaláshoz: kefír (vagy joghurt, tejszín), aprított mandula
Elkészítése:
  • Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk (amennyiben nem bió, hámozzuk meg), turmixgépbe tesszük, és meglocsoljuk egy kevés citromlével.
  • Ezután a többi hozzávalóval, és kb 6 dl vízzel együtt összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígíthatjuk, tetszés szerint.
  • A mandulát száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
  • Az almalevest hidegen tálaljuk, kefírrel, mandulával.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Nyers almaleves majonézes vinettával? Merész bizony!:D:D:D
Valamikor - kb. akkorácska lehettem, mint a lányaink - egyszer zsíros kenyeret ettem tejjel. Na, másnap nem tudtam felkelni az ágyból.:P:)

Nagyon jó ez a leves!!! Ki fogom próbálni!

IsaBella írta...

Ez nagyon jól néz ki! Almánk is van, azt hiszem, valamelyik nap ilyen finomsággal fogom hazavárni Édesanyámat. Biztos nagyon fog neki örülni. :) Köszi a receptet!