2012. július 20., péntek

Meggyes piskóta


Gyors, olcsó és finom kategória, a gyerekek is nagyon szeretik az efféle süteményt. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, ami épppen kéznél van. Én a kertből szedett egy-két marék meggyet tettem bele.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 evőkanál olaj
  • 1 tasak sütőpor (10 g)
  • ízlés szerint friss meggy
Elkészítése:
  • A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Én kb 20 dkg-át használtam, de kétszer ennyit is lehet.
  • Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük (mixerrel 3-4 perc), a cukrot a végén adagoljuk hozzá.
  • Ezután óvatosan összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel, a végén pedig beleforgatjuk az olajat.
  • A masszát sütőpapírral bélelt, 38x28 cm-es tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk meggyel, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Kihűlés után felvágjuk, és porcukorral megszórjuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett a sütid, szép üde, frissek a meggyek. Nálunk már nem nagyon lehet kapni....