2012. július 10., kedd

Joghurtos céklaleves


Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb leves, talán meg is lepődtem, hogy cékla létére ennyire finom tud lenni. És nemcsak finom, de egészséges is, ráadásul olyan szép piros! :)

Hozzávalók:

  • 2 céklagumó 
  • 1 fej hagyma 
  • 2 dl natúr joghurt 
  • 2 evőkanál házi ételízesítő 
  • 1-2 evőkanál citromlé 
  • kevés kókuszzsír vagy olívaolaj 
Elkészítése:
  • A hagymát apróra vágva az olajon megpároljuk, illetve enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott és lreszelt céklát, megsózzuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük kb 1 liter vízzel. 5 perc főzés után a levest a tűzről levesszük, összeturmixoljuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és viszatesszük főni. Közben a joghurtot kevés meleg levessel összekavarjuk (hőegyenlítés), majd lassan a levesbe csurgatjuk. Citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk.
    Víz helyett használhatunk húsalaplét!

4 megjegyzés:

sedith írta...

Jaj, de szép! És ami céklából van számomra csakis finom lehet!:)

Visszarázódtál?:)

Edó írta...

Köszi Edith!Jaj,még teljesen nem rázódtam vissza..:) Te?

Kati írta...

Ilyen erős céklásat még nem próbáltam, gyűjtöm a bátorságot:)

sedith írta...

Edó, nekem muszáj volt!:)

Kati, ne idegenkedj, próbáld csak ki, meglátod, azt fogod csak bánni, hogy ilyen későn tetted meg!:)