2012. július 3., kedd

Banánkenyér (reform)



Jó kis uzsonnakenyér, vagy majomkenyérnek is hívhatjuk. Reggelire, uzsonnára egy csésze tejjel rendkívül ízletes és tápláló. Csupa egészséges hozzávalókból készítettem, ráadásul kalóriaszegény.
Gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is imádták!

Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé (min.50 %-os)
  • 35 dkg banán (3 közepes)
  • 4 tojás
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 dl kókuszzsír
Elkészítése:
  • Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is.
  • Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és az apróra tört csokoládét.
  • Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, majd kikavarjuk a megolvasztott kókuszzsírral és a vaniliával. Ezután hozzáadjuk a felvert tojást, végül pedig beleforgatjuk a lisztes masszát.
  • Egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük, és 160-170 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük (tűpróba).
Tipp: Banán helyett használhatunk reszelt nyers sárgarépát, cukkinit, sütőtököt, vagy almát is. Ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
               Hagyományos módon fehér lisztet és cukrot, valamint kókuszzsír helyett vajat használhatunk.

1 megjegyzés:

Kriszta írta...

Ez nagyon-nagyon nekem való!Szuper-szuper!:)