2012. március 5., hétfő

Gombás töltött tojás


Újabb töltött tojás variáció, ez is nagyon finom!

Hozzávalók :

  • 5 tojás keményre főzve 
  • 10 dkg csiperkegomba
  • fél fej vöröhagyma 
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 dl majonéz 
  • 1 teáskanál mustár 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • kevés szárított kakukkfű 
  • só, bors
Elkészítése:
  • A főtt tojásokat félbevágjuk. A gombát alaposan megmossuk, a szárakat levágjuk, és apróra felvágjuk. Ezután a vajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és ízesítjük borssal, kakukkfűvel. Zsírjára pirítjuk, majd egy tálba szedjük, és a a főtt tojások sárgájával együtt, villával összetörjük. A mustárral és 2 evőkanál majonézzel kikavarjuk, megsózzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tojásokat. A maradék majonézet a tejföllel és kevés borssal összekavarjuk, egy tálra öntjük, és ráhelyezzük a töltött tojásokat.

2 megjegyzés:

Mindennapok írta...

Nyami :)én is csinálok holnap :)csak gomba nélkül☺

Edó írta...

S majonéz nélkül is,gondolom!:)