2011. február 13., vasárnap

Koktélrákos spagetti



A tenger gyümölcsei köztudottan potencianövelők, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően.
Ezenkívűl hasznos omega3 zsírsavat tartalmaznak és persze egyéb hasznos vitaminokban bővelkednek.
A garnélaráknak különösen magas a szexuális vágyat fokozó cinktartalma.
Ritkán készítek garnélát, pedig nagyon szeretem. Valahogy errefelé nem az igazi amit árulnak, néha azért muszáj venni. Görögországban bezzeg...csak ilyesmit ettem.

Hozzávalók:
  • 25 dkg mirelit garnélarák pucolva 
  • 1 csomag spagetti,
  • 5 dkg vaj 
  • 5 dl hideg tej
  • 5 evőkanál liszt 
  • fehérbors 
  • csipetnyi őszölt szerecsendió
  • csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
  • A kiolvadt garnélát kevés vajon pár perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel megszórjuk és felretesszük. 
  • Serpenyőben vajat olvasztunk, megszórjuk liszttel és felöntjük tejjel. Ízesítjük sóval, fehérborssal és szerecsendióval. Kis lángon kavargatva besűrítjük (reszelt sajtot adhatunk hozzá), majd hozzákavarjuk a garnélát. 
  • A spagettit kifőzzük, kevés citromlével meglocsoljuk, bőven megszórjuk petrezselyemzölddel, majd a koktélrákos mártással tálaljuk. Reszelt parmezánnal nem árt megszórni.
Vágyfokozás céljából még nem késő elkészíteni Valentin napra :)
Megj: Koktélrák = nagyon apró garnéla

1 megjegyzés:

Judit írta...

Nézz át hozzám légyszíves, van ott számodra valami:)