2009. szeptember 24., csütörtök

Makos szelet


Egyik regi kedvenc sutink, most keresztelore sutottem. Hogy en miket el nem vallalok...dehat ejjel van eleg ido, minek pazarolni alvasra...
Amugy nagyon hamar megy az elkeszitese es nagyon konnyu is, plusz isteni finom, aki kostolta mindenki beleszeretett, ezert is valasztottam ezt.

Hozzavalok:

Tesztahoz:
  • 6 tojas feherje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mak (daralatlan!)
  • 8 dkg kokuszreszelek
  • 3 ek liszt
  • fel cs. sutopor
Kremhez:
  • 6 tojas sargaja
  • 7 ek cukor
  • 5-6 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 3 cs. vaniliascuki
  • 250 g margarin
Tetejere:
  • 2 cs. capuccino por v. nesszkave
  • haztartasi keksz (kb 150 g)
  • kokuszreszelek

Elkeszites:
  1. A tesztahoz a tojasfeherjeket kemeny habba verjuk csipet soval es a cukorral.
  2. Hozzaadjuk a tobbi hozzavalot es a mixerrel beledolgozzuk.
  3. Sutopapirral belelt tepsibe ontjuk, 180 fokon kb 15 percig sutjuk.
  4. A kremhez a tojassargakat a ketfele cukorral kikavarjuk, hozzaadjuk a lisztet, csomomentesre kavarjuk, felontjuk a tejjel. Lassu tuzon fozzuk amig besurusodik.
  5. Amikor langyosra hult, hozzakavarunk 250 g margarint.
Osszeallitas:

  1. A krem 3/4-ed reszet rakenjuk a tesztara, kirakjuk haztartasi keksszel.
  2. A krem 1/4-ed reszet osszekavarjuk a capuccino porokkal, rakenjuk a kekszre.
  3. Megszorjuk kokuszreszelekkel, par ora mulva szepen lehet szeletelni.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

SZia Edo!
Megsuttem a makos sutidet es mi is beleszerettunk .Nagyon finom VOLT ( mert mar elpusztitottuk,) foleg masnap miutan jol megpuhult .
Neked tovabbi jo sutest ,fozest es varjuk a finom receptjeidet.
Boldog uj evet kivanok

Edó írta...

Szia Adel!Nalunk is nagy slager ez a suti:)no meg egy jo par meg!:)Orulok hogy izlett!
Koszonom es meg boldogabb,meg szebb uj evet kivanok!